Razlika između bioenergetskih i Orgo Energetskih tretmana

Bioenergetski tretmani djeluju posredstvom bioenergije. Zbog toga ih nazivamo: alternativnim, prirodnim, energetskim ili općenito vrlo humanim tretmanima. Oni se odvijaju posredstvom bioenergije i klijenta-bolesnika pri čemu je bioenergetičar medij koji sa svojim energetskim poljem ciljano tretira klijenta. To se uglavnom čini kroz energetski kanal ruku tj. dlanova terapeuta, a sam proces je za znalce jednostavan. Bioenergija kroz terapeuta pojednostavljeno rečeno balansira energije iz određenog organa klijenta. To se čini sve do realiziranja balansa bolesnog organa.

Ovakav načinu tretiranja-liječenja ima dva nedostataka.
1.) Bioenergetičar je za vrijeme tretmana vrlo ugrožen ako ne uspije sve negativne energije koje izvlači iz klijenta propustiti i izbaciti iz svog tijela. Neki bioenergetičari to pokušavaju nakon tretmana na više načina riješiti ali ne uspijevaju uvijek i zbog toga su dugoročno zdravstveno ugroženi te mnogi zbog toga odustaju od tog humanog djelovanja.
2.) Postoje bolesti kojima su uzročnici karmičkog karaktera. To se nikada ne može riješiti ovom metodom bioenergetskog tretiranja. Za to su potrebna znanja i tehnike na sasvim drugom energetskom nivou.

Orgo Energetski tretmani imaju sasvim drugi tok energetskog rada i djelovanja. Tretira se isključivo kroz moćnu univerzalnu energiju našeg okružja. Tu energiju ciljano i beskontaktno usmjeravamo na određeni ugroženi organ pri čemu se balansiranje organa odvija kroz Orgo-Energetske naprave i univerzalnu energiju iz okruženja koja dovodi organ u njegovo idealno stanje balansa tj. zdravlja. Ovaj proces Orgo Energetskih tretmana nikada ne ugrožava terapeuta niti njegovo zdravlje.

Vrlo velika uspješnost funkcionalnosti Orgo Energetskih tretmana evidentna je na svim fizičkim, psihičkim i emotivnim nivoima disbalansa tijela i organa. Specifičnost za nivo rada Orgo energetskih tretmana je da je moguće posebnim tehnikama odstraniti tj. odraditi i karmičke uzročnike bolesti odnosno one uzročnike koji potiču iz prošlih života.